Bronz Teni Korumak için Ne Yapmalı?

Sonbahara giriş yaptığımız, yavaş yavaş tatilin sonuna geldiğimiz, sakin ve huzurlu zamanlardayız. Tatilde, deniz kenarında ya da havuz başında binbir emekle oluşturduğumuz bronz tenimizle vedalaşmak, bizde her ne kadar buruk bir yüz ifadesi oluştursa da…

Aslında bu durumun önüne geçebiliriz. Peki, ama nasıl? Bu yazımızda sizlerle kalıcı bronz tene sahip olmanın püf noktaları ve neler yapmamız gerektiğinden bahsedeceğiz. O zaman, ilk adımla başlayalım.

Temiz Cilt

Bronz bir tene ulaşmanın ilk adımı temiz bir cilde sahip olmaktır. Cildimizi ölü derilerinden arındırmak için peeling yapmak, hem tenimizde uzun süre kalıcı bronzluk hem de cildimizin her bölgesinde eşit bronzluk sağlayacaktır.

Eğer cildimizi temizlemeden ve ölü hücrelerinden arındırmadan bronzlaştırmaya çalışırsak cildimizin üzerindeki ölü deriler pul pul dökülmeye başlar ve vücudumuzdaki bazı bölgeler bronz kalırken, bazı bölgelerde de dökülen derinin altındaki beyazlıklar ortaya çıkar.

Doğru Ürün Kullanımı

Esmer ten tutkunuysak her zaman daha fazla bronzlaşmak isteriz; bu yüzden de güneşle uzun süreler boyunca haşır neşir olmamız ve yoğun bronzlaştırıcılar kullanmamız gerektiği kanaatine varırız. Güneşin altında kalma süresi, saatleri aştığı zaman; bu durum cilt yanıkları ve tahribatına mahal verebilir. Bronzlaştırıcı kullanmak ise cildimizin nemlenmesine ve elastikiyetini kaybetmesine izin vermez.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bronzlaştırıcıyı kullanma şeklimizdir. Güneşe çıkmadan ve bronzlaştırıcıyı cildimizle temas ettirmeden önce, güneş koruyucu kullanmalıyız. Aklınıza şu soru gelebilir: Güneş koruyucu kullanırsam bronz tene sahip olabilir miyim? Olursunuz. Hatta daha sağlıklı, ışıl ışıl parlayan altın renginde ve kalıcı bir bronz tene sahip olabilirsiniz.

Güneş kremini uyguladıktan sonra cildimize bronzlaştırıcı yağları ya da bronzlaştırıcı kremleri kullanabiliriz. Güneş koruma faktörü içeren bronzlaştırıcı yağlar, hem koruma hem de bronzlaştırma görevini yerine getirdiğinden; seçimimizi bu ürünlerden yana da yapabiliriz.

Güneşlenme Süresi

Güneş altında uzun süreler kalmak, yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi cilt yanıkları ve tahribatına yol açabilir. Her ne kadar güneş koruyucu kullansak da, saatlerce güneş altında kalmak yerine kademeli güneşlenmeliyiz.

Kısa süreler güneş altında kalmalı, mola vermeli ve sonrasında tekrardan güneşlenmeliyiz. Hatta güneşlendiğimiz zamanların 10.00-16.00 saatleri arasında olmamasına dikkat etmeliyiz. Bu saat aralığının dışında kalan zamanlarda güneş altında olmamız, cildimizin daha sağlıklı bir şekilde bronzlaşmasına yardımcı olur.

Soğuk Su

Güneşlenmemiz bittikten sonra duş alırken sıcak su yerine soğuk su tercih etmeliyiz. Sıcak suyla duş alırsak cildimiz duş sonrasında hızlı kuruma gösterebilir; ama soğuk suyla duş alırsak cildimiz nemini kaybetmez ve korunur. Bu da bronzluğun kalıcılığını sağlar.

Güneşlenme Sonrası

Güneşlenme sonrasında cildimizin bronzluğunu kalıcı kılmamız için bronzluğu koruyan kremler ve güneş sonrası cildi nemlendiren ürünlerden kullanmamız gerekir. Bu ürünler, cildimizin kurumasını engelleyerek cildimizi nemlendirir ve derimizin çatlamasını önler.