Güneş Koruyucu Kullanmanın Bebek ve Çocuklardaki Etkisi!

Bebek ve çocukların cildi ince bir yapıdadır ve yetişkinlerin cildine göre daha hassas bir yapıya sahiptir. Yetişkinlerin de ultraviyole ışınlara maruz kalması ciltlerinde tahribat oluştururken, bebek ve çocuklarda daha büyük cilt hasarına yol açar.

Güneş yanıkları meydana gelir, cilt yaşlanması erken yaşlarda görülür ve ciltte renk düzensizliklerinin oluşması sağlanır. Bu durumların önüne geçmek adına, bebek ve çocukların güneşe çıkmadan 20-30 dakika önce ciltlerine yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu kullanmak gerekir. Eğer, güneş koruyucu kullanılmazsa neler olabileceğini, bu yazımızda sizlerle paylaşmak istedik.

Güneş Yanıkları

Bebek ve çocuklar, dakikalarca hatta bazen saatlerce güneşin altında, kumsalda, deniz kenarında oyunlar oynayabilirler ve güneşin altında onca zaman durduklarının farkına bile varmazlar; fakat belli bir zaman geçip eve gittikleri zaman ciltlerinde güneş yanıklarının acısıyla karşılaşırlar.

Yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu kullanmak, onları her zaman güneş yanıklarından koruyacak ve ciltlerinin kuruyarak elastikiyetini kaybetmelerini engelleyecektir. Tabii ki, ne kadar koruma faktörü yüksek bir güneş koruyucu kullanılırsa kullanılsın; yine de güneşin altında uzun süreler kalmamak gerekir.

Cilt Kanseri Riski

Güneş tam tepedeyken, özellikle 10.00-16.00 saatleri arasında bebek ve çocukların güneşe çıkmasının zararlı olduğu kadar, yetişkinler için de olumsuz bir durum teşkil eder. Diyelim ki, öğle saatlerinde güneşe çıkıldı. O zaman da önlemi almak gerekir. Gerek açık renkli kıyafetlerle gerek kullanılan içeriği kaliteli güneş koruyucularla… 

Güneşin zararlı UV ışınları, ciltle uzun süre temas halinde olursa cildin DNA’sında hasara yol açar. Bu durumda, cilt kanserinin oluşmasını sağlar. Bu durumun önüne geçmek için farklı formlarda, kullanımı kolay güneş koruyucular kullanılabilir. Genellikle kullanımı kolay olan güneş koruyucular, sprey ve köpük formunda olanlardır.

Cilt Yaşlanması

UVA ve UVB ışınları cildin erken yaşta yaşlanmasına yol açar. Güneş koruyucu kullanıldığı takdirde, cilt yaşlanması engellenir; çünkü ciltte lekelenme ve kırışıklığın önüne geçilir.

Renk Düzensizlikleri

Cildin eşit tonlu olmasına engel bir diğer unsur da, yine güneş koruyucu kullanmamaktır. Cilt eşit olmayan bir şekilde yanacağından dolayı, ciltte renk düzensizlikleri meydana gelir. Halbuki güneş koruyucu kullanmaya özen gösterilse, cilt eşit tonlu olabilir.